boekenfeest -fbbanner1000x502-neutraal.j
sprankel-fb-transp-evenement-1200x628-3.
SPRANKELend initiatief voor boekenliefhebbers (in spé)

Ondanks de pandemie valt er in 2021 toch te genieten van verrassende lezingen. Het Amstelveens Boekenfeest en de Bibliotheek Amstelland organiseren dit jaar maar liefst drie evenementen onder de naam SPRANKEL. 

 

Wat begon met een ingeving van Jacobine van den Hoek en een enthousiaste reactie van ANNA Amstelveen, eindigde in 2018 in een groots en gezellig boekenfeest. 'Auteurs en mensen die boeken lezen zijn niet saai,' vond Jacobine. ‘Je moet eens weten hoe goed auteurs en lezers kunnen feesten.' Daarom organiseerde ze tot drie keer toe het Amstelveens Boekenfeest in de voormalige Annakerk in Amstelveen, waar mensen met koffie, thee, een Naeckte Brouwers biertje of een wijntje en een bitterbal konden genieten van verhalen van auteurs en waar meer 'boekengerelateerde' dingen te doen waren. De opmaat van een festival, zo zag ze het voor zich.

 

De pandemie in 2019 bracht alles in een ander perspectief. Wethouder Herbert Raat van de gemeente Amstelveen pleitte er echter voor om niet op te geven, maar te blijven organiseren. De Bibliotheek Amstelland en het Amstelveens Boekenfeest vonden elkaar; Jacobine en Gertrude Hoogendoorn van de bieb bundelden krachten en organiseren nu onder de naam SPRANKEL maar liefst drie evenementen in 2021 op drie verschillende locaties. 

 

‘Met SPRANKEL willen we een bredere groep lezers aanspreken dan we al doen,’ aldus

Gertrude, 'Met SPRANKEL laten we zien dat lezen sociaal kan zijn, spannend en swingend.’ vult Jacobine aan. ‘Dat zijn de drie thema’s voor dit jaar.

'Het eerste evenement was op 12 mei in De Bibliotheek Amstelveen waarin Jacobine Özcan Akyol mag interviewen en waarbij Alyssa van Ommeren 'Best part' zong en Meliza de Vries een gedicht voordroeg. 

De volgende Sprankel op vrijdag 25 juni in openluchttheater Elsrijk waar thrillerauteur Jeroen Windmeijer optreedt en Sterre Weldring zingt.

Het derde, meest swingende evenement is op zaterdag 28 augustus in ANNA Amstelveen met bestsellerauteur Alex Boogers, bekend en bekroond voor onder andere Alleen met de Goden. Met hem spreken we over zijn liefde voor (jazz)muziek, boeken en schrijven. 

Voor meer informatie, zie agenda