boekenfeest -fbbanner1000x502-neutraal.j
sprankel-fb-transp-evenement-1200x628-3.
SPRANKELend initiatief voor boekenliefhebbers (in spé)

Ondanks de pandemie viel er in 2021 toch te genieten van verrassende evenementen. Het Amstelveens Boekenfeest en de Bibliotheek Amstelland organiseerden dit jaar onder de naam SPRANKEL drie mooie evenementen. 

 

Wat begon met een ingeving van Jacobine van den Hoek en een enthousiaste reactie van ANNA Amstelveen, eindigde in 2018 in een groots en gezellig boekenfeest. 'Auteurs en mensen die boeken lezen zijn niet saai,' vond Jacobine. ‘Je moet eens weten hoe goed auteurs en lezers kunnen feesten.' Daarom organiseerde ze vanaf dat jaar het Amstelveens Boekenfeest. Later werd dat Sprankel, de opmaat van een festival.

 

De pandemie in 2019 bracht alles in een ander perspectief. Maar dankzij een fijne samenwerking tussen De Bibliotheek Amstelland en het Amstelveens Boekenfeest ontstond SPRANKEL. Jacobine en Gertrude bundelden krachten en organiseerden in 2021 drie evenementen op drie verschillende locaties in Amstelveen. 

 

‘Met SPRANKEL willen we een bredere groep lezers aanspreken dan we al doen,’ aldus

Gertrude, 'Met SPRANKEL laten we zien dat lezen sociaal kan zijn, spannend en swingend.’ vult Jacobine aan. ‘Dat zijn de drie thema’s voor dit jaar.

***

In mei een online evenement in De Bibliotheek Amstelveen met auteur en presentator Özcan Akyol, zangeres Alyssa van Ommeren en spokenword artiest Meliza de Vries.

 

In juni in openluchttheater Elsrijk met thrillerauteur Jeroen Windmeijer en zangeres Sterre Weldring.

In augustus in ANNA Amstelveen met bestsellerauteur Alex Boogers, JUUZZ Jazzy Request en het improvisatieduo Jazzy Ladies.

***

Reacties van bezoekers:

- Het was ontzettend leuk en gezellig, en op een prachtige locatie!

- Dit smaakt naar meer!

- Het was een leuke middag. Interessant gesprek met Boogers.

- Het was heel goed georganiseerd. De gesprekken met Alex hadden van mij nog langer mogen duren. Was zó leuk! We hadden een heerlijke middag en kijken uit naar de volgende!

- Dit moet vaker worden gehouden.

- Ik hoorde een aantal keren, en dat was mijn ervaring, dat het interview met Alex wel erg lang duurde. Er waren teveel mensen die het fijn vonden ook met elkaar te praten, en niet zolang te luisteren.

- Heel leuk de combinatie van schrijver en jazzoptreden. In deze tijd goed georganiseerd met voldoende ruimte ivm de heersende COVID maatregelen.

- Heb een gezellige middag gehad met tafelgenoten Joke en Wim.

In de media: Amstelveens Nieuwsblad