top of page

do 11 apr

|

Amsterdam, Rokin 9

Boekpresentatie Scheltema Amsterdam

Van harte nodig ik je uit voor mijn boekpresentatie Zondebok. Bestsellerauteur Simone van der Vlugt, zal aanwezig zijn om een eerste exemplaar te ontvangen. Ik hoop dat je erbij kunt zijn!

Registration is Closed
See other events
Boekpresentatie Scheltema Amsterdam
Boekpresentatie Scheltema Amsterdam

Tijd & Locatie

11 apr 2019, 17:30

Amsterdam, Rokin 9, Rokin 9, 1012 KK Amsterdam, Netherlands

Boekpresentatie Zondebok

Het was een kwestie van doorzetten en soms afzien, maar het boek Zondebok is 'geboren'. Op donderdag 11 april mag ik mijn debuutroman presenteren bij Boekhandel Scheltema in Amsterdam.

Over Zondebok:

Het is 15 januari 1566 wanneer de burgerweeskinderen uitbreken en Amsterdam onveilig maken. Fye Lieveheer heeft erover gedroomd, maar vertelt dit, behalve aan haar dochter Sara en man Gerrit, aan niemand.

Fyes ontmoeting met haar oude liefde Laurens, een rijke korenkoper, maakt haar van slag en onvoorzichtig. Ze wordt verliefd, haar relatie met Gerrit staat op scherp en het klassenverschil tussen hen beiden wordt zichtbaarder dan ooit.

Intussen neemt de politieke onrust in Amsterdam toe; steeds duidelijker zetten de burgers zich af tegen de macht van de katholieken en van de elite in de stad. Het vroedschap van Amsterdam zoekt een oorzaak voor de opstand van de weeskinderen, en vindt een zondebok in Fye.

Een roman, gebaseerd op waargebeurde feiten, over liefde, moed en macht, in de aanloop naar de 80-jarige oorlog Een periode waarin het gevaarlijk was om anders te zijn.

N.B. Op donderdag 18 april wordt mijn debuut ook gepresenteerd in Amstelveen, bij Libris Venstra.

Delen

bottom of page