top of page

di 14 mei

|

Boekhandel Blankevoort

Lezing boekhandel Blankevoort

Lezing over schrijverschap Jacobine van den Hoek, en haar debuutroman Zondebok. Een sfeervolle en spannende historische roman over een krachtige vrouw in het zestiende-eeuwse Amsterdam aan de vooravond van de 80-jarige oorlog. Zeer geschikt voor lezers van Simone van der Vlugt.

Registration is Closed
See other events
Lezing boekhandel Blankevoort
Lezing boekhandel Blankevoort

Tijd & Locatie

14 mei 2019, 20:00

Boekhandel Blankevoort, Rembrandtweg 649, 1181 GV Amstelveen, Netherlands

Boekpresentatie Zondebok

Het is 15 januari 1566 wanneer de kinderen van het Burgerweeshuis uitbreken en Amsterdam onveilig maken. Fye Lieveheer heeft erover gedroomd, maar vertelt dit, behalve aan haar dochter Sara en man Gerrit, aan niemand.

Fyes ontmoeting met haar oude liefde Laurens, een rijke korenkoper, maakt haar van slag en onvoorzichtig. Ze wordt verliefd, haar relatie met Gerrit staat op scherp en het klassenverschil tussen hen beiden wordt zichtbaarder dan ooit.

Intussen neemt de politieke onrust in Amsterdam toe; steeds duidelijker zetten de burgers zich af tegen de macht van de katholieken en van de elite in de stad. Het vroedschap van Amsterdam zoekt een oorzaak voor de opstand van de weeskinderen, en vindt een zondebok in Fye.

Een roman, gebaseerd op waargebeurde feiten, over liefde, moed en macht, in de aanloop naar de 80-jarige oorlog. Een periode waarin het gevaarlijk was om anders te zijn.

Delen

bottom of page