top of page

vr 10 mei

|

Amstelveen, Smeenklaan

Lezing Participate Amstelland Pluspunt

'Van schrijven naar boek' en Zondebok, een 16e-eeuws verhaal over liefde, moed en macht.

Registration is Closed
See other events
Lezing Participate Amstelland Pluspunt
Lezing Participate Amstelland Pluspunt

Tijd & Locatie

10 mei 2019, 15:00

Amstelveen, Smeenklaan, Smeenklaan, 1182 CK Amstelveen, Netherlands

Boekpresentatie Zondebok

Jacobine van den Hoek is columnist van het Amstelveens Nieuwsblad en actief binnen de culture sector. Ze woont met man en twee zonen in Amstelveen. In het begin van haar schrijverschap heeft ze zich laten coachen door Simone van der Vlugt, die Jacobine op het genre 'historische roman' wees. Een artikel in het blad Ons Amsterdam over de wonderlijke weeshuisziekte in 1566, inspireerde haar. Nog steeds is er veel onduidelijk rondom de gebeurtenis. Jacobine vulde de leemtes die historici lieten liggen in met haar fantasie. Het leidde tot haar debuut Zondebok.

Over Zondebok:

Het is 15 januari 1566 wanneer de burgerweeskinderen uitbreken en Amsterdam onveilig maken. Fye Lieveheer heeft erover gedroomd, maar vertelt dit, behalve aan haar dochter Sara en man Gerrit, aan niemand.

Fyes ontmoeting met haar oude liefde Laurens, een rijke korenkoper, maakt haar van slag en onvoorzichtig. Ze wordt verliefd, haar relatie met Gerrit staat op scherp en het klassenverschil tussen hen beiden wordt zichtbaarder dan ooit.

Intussen neemt de politieke onrust in Amsterdam toe; steeds duidelijker zetten de burgers zich af tegen de macht van de katholieken en van de elite in de stad. Het vroedschap van Amsterdam zoekt een oorzaak voor de opstand van de weeskinderen, en vindt een zondebok in Fye.

Een roman, gebaseerd op waargebeurde feiten, over liefde, moed en macht, in de aanloop naar de 80-jarige oorlog Een periode waarin het gevaarlijk was om anders te zijn.

Delen

bottom of page