top of page
  • Remco Houtepen

Tips van Remco


Remco Houtepen tipt ook deze week weer twee boeken: Duizend-en-een nachtmerries van Rodaan Al Galidi, en Het huis van Sinterklaas van Naomi Tieman en Marieke Nelissen.

Duizend-en-een nachtmerries, Verhalen - Rodaan Al Galidi

Al Galidi schreef eerder gedichten en meerdere romans waaronder de grote roman Hoe ik talent voor het leven kreeg. Nu een bundel met verhalen. Korte verhalen lijken iets aan populariteit te winnen in Nederland. Het kan ook zijn dat mijn wens de vader is van de gedachte, maar goed ik doe even of dat niet zo is. Korte verhalen dus, verhalen die op het eerste gezicht alledaags lijken maar telkens een bijzondere twist kennen. Verhalen die prikkelen, verwonderen, doen nadenken en ja, je doen lachen. Verhalen van een ‘nieuwe’ Nederlander die kijkt naar zijn landgenoten.

Al Galidi pakt spiegels voor de buren, de terrorist en natuurlijk de lezer. Ze zijn zeer toegankelijk geschreven, met een heldere toon. Het is misschien verleidelijk een vergelijking met Carmiggelt te trekken, maar dat zou de verhalen aan de ene kant geen recht doen; ze zijn echt wel anders. De humor die Al Galidi in de verhalen en observaties legt is echt heerlijk.

Een heel gewone man weet de Mona Lisa uit het Louvre te stelen. De wereld gonst van de geruchten. De Russen, de Chinezen. Maar niemand gelooft dat hij de echte Mona Lisa in zijn bezit heeft. Dan kan hij maar een ding doen, hij geeft hem terug.

Geniale, fijne en soms zinnige verhalen, voor tussendoor, op de wc, in bed, in de trein, of gewoon lekker op de bank!

Bestel dit boek bij Libris Venstra hier.

Jurgen Maas / Ef & Ef Media

Het huis van Sinterklaas - Naomi Tieman en Marieke Nelissen

Hij komt weer! Maar wat betekent dat eigenlijk voor alle pietjes die nog niet oud genoeg zijn om mee naar Nederland te komen? Die blijven thuis. Wat doen ze dan? Ja dat zie je dus in dit boek.

Naomie Tieman schreef de leuke teksten op rijm en Marieke Nelissen maakte heerlijke frisse platen erbij. Platen van hoeveel lol de jonge Pieten hebben samen, hoe ze boel op stelten zetten en hoe ze uiteindelijk op 6 december op het dak staan in afwachting van die stoomboot, want dan kunnen ze zingen; 'zie ginds komt de stoomboot uit Nederland weer aan!'.

Een fijn fris prentenboekje over dat mooie kinderfeest Sinterklaas!

Gottmer Kinderboeken Erik Rasmussen

Bestel dit boek bij Libris Venstra hier.

Remco Houtepen tipt wekelijks bij WekkerWakker van Omroep MAX in de uitzending bij Manuëla Kemp en Henk Mouwe.

Meer tips van Remco Houtepen vind je hier.

bottom of page