top of page
  • Foto van schrijverJacobine van den Hoek

Wist je dat (1)

Bij de research voor mijn boek De roos van Napoleon leerde ik de hoofdpersonen Joséphine de Beauharnais en Napoleon Bonaparte goed kennen. En ik leerde over het Parijse achttiende eeuw, de periode rond de Franse Revolutie. Veel weetjes kon ik niet kwijt in het boek, dat zou ten koste van het verhaal gaan. Het zou raar zijn als Joséphine of Napoleon in gedachten mijmeren over historische feitjes, nietwaar?


Over enkele historische feitjes heb ik een vlogje gemaakt. Ze dienen als achtergrond van het verhaal over de onwaarschijnlijke liefde van den Franse generaal en zijn Joséphine.


Vandaag de eerste vlog. Want wist jij dat...?


Met hartelijke groet, Jacobine van den Hoek


De roos van Napoleon verschijnt 8 februari bij HarperCollins Holland en is bij elke (online) boekhandel te verkrijgen.Comments


bottom of page