top of page
  • Foto van schrijverJacobine van den Hoek

Wist je dat (4) Mode


Bij de research voor mijn boek De roos van Napoleon leerde ik de hoofdpersonen Joséphine de Beauharnais en Napoleon Bonaparte goed kennen. En ik leerde over het achttiende eeuwse Parijs, de periode rond de Franse Revolutie. Veel weetjes kon ik niet kwijt in het boek, dat zou ten koste van het verhaal gaan. Het zou raar zijn als Joséphine of Napoleon in gedachten mijmeren over historische feitjes, nietwaar? Over enkele historische feitjes heb ik een vlogje gemaakt. Ze dienen als achtergrond van het verhaal over de onwaarschijnlijke liefde van den Franse generaal en zijn Joséphine. Vandaag de vierde vlog. Want wist jij dat de mode veranderde tijdens en na de Franse Revolutie?


De roos van Napoleon is bij alle boekhandels verkrijgbaar. Ook als e-book en luisterboek.


Meer achtergrondweetjes: bekijk mijn andere 'Wist je dat' vlogjes hier.


Comments


bottom of page